Cum sa creezi o antena wireless

In ultima vreme am avut o problema cu placa de retea wireless. Nu capta indeajuns semnal pentru a ma putea conecta la o retea wireless de la aproximativ 500m. M-am documentat despre cum as putea sa creez eu alta noua si am gasit in cele din urma o schema. O antena directionala de 16db. Marimile toate sunt in mm. Firul de la placa la antena nu trebuie sa fie peste 5 m. Firul l-am cumparat de la un magazin specializat pe componente si electronice iar tipul de fir sa fie cablu Coaxial de 50 ohmi. Mufa se gaseste tot acolo de

cumparat. In total ajunge undeva la 30 ron totalul. Iar elementii antenei trebuie sa fie de cupru de 4mm. Enjoy

Schema

10 Responses to Cum sa creezi o antena wireless

 1. msrusan spune:

  Foarte interesant si realizabila dar as dori sa-mi precizezi miezul antenet din ce se poate realiza dimensiunea ei si lungimea(ma refer la axul antenei)si te rog sa precizezi si modelul de mufa

 2. admin spune:

  Cel mai simplu material de realizat este lemnul, insa are o durata de viata mai mica decat alte materiale. Deasemenea si plasticul este foarte bun, daca ai o bucata in forma dorita. Daca alegi alte materiale vezi sa nu fie conductor de curent (metal). Elementele antenei trebuie sa fie independente din acest punct de vedere.
  dimensiunea: aduna si tu toate distantele si mai lasi in capete cate 2 cm.
  iar mufa… intrebi la orice magazin de specialitate. Daca intentionezi sa o conectezi la o placa de retea… te poti duce cu placa in mana si arati mufa. De obicei e standard… dar nu se stie niciodata!

 3. Catalin81.Rm-S. spune:

  ai testat aceasta antena si pe distante mai mari de 500m?

 4. admin spune:

  functioneaza la aprox 1 km in linie dreapta fara obstacole fara probleme daca nu e vreme rea
  Router asus seria deluxe
  Acces point-ul fiolosit drept placa de retea este un dlink

 5. Catalin81.Rm-S. spune:

  astazi am cumparat ceva tub pvc si conductor masiv din cupru de 4mm asa ca incep sa confectionez o antena.
  cu cablul si conectorii e mai greu pt ca trebuie sa le iau de pe net.
  as dori sa stiu daca pot face o retea de forma:

  internet——>pc1.cu router.wifipc2.pc3.

  si ce alte accesorii mai sunt necesare pt pc2 si 3 cat si ce fel de antene trebuiesc incat sa se creeze LAN intre cele 3 puncte (asta daca se poate include si un al3-lea).
  apoi se mai pot conecta prin wireless la reteaua LAN si alte dispozitive din moment ce fiecare antena are aria ei individuala de acoperire?
  multumesc!

 6. Catalin81.Rm-S. spune:

  rescriu reprezentarea de mai devreme sa fie inteles mai usor:
  internet> pc1. cu router wifi pc2. pc3.

 7. admin spune:

  eu as recomanda : internet> router > pc1,pc2…etc
  sa intelegi: este unidirectionala! inseamna ca transmite si capteaza semnal intr-o directie, nu in toate directiile! Daca ai un pc in nord si unul in sud… nu o sa mearga. Iti trebuie antena omnidirectionala!
  Se pot face multe… doar sa imi explici exact ce vrei sa realizezi. Se pot conecta nenumarate pc-uri! si pe wireless, si pe lan. In schimb… wireless-ul cu multe pc-uri duce la o viteza mica a transferului!

 8. Pentru a functiona ,aceasta antena …este nevoie si de un Router obligatoriu? sau se poate conecta direct la placa de Retea?!

 9. admin spune:

  se poate conecta direct la placa de retea

 10. cosmin spune:

  pe mn ma intereseaza sa fac o antena,kre sa prinda la 200 de metri…k am la vecinu wireless,si vreau sa iau si eu de la el…sa mentionez…eu am laptop.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.